Girişimcilere 713.7 milyon tl'lik destek

TAKİP ET

Girişim bankacılığında 10. yılını dolduran TEB, bu süre zarfında 2 bini aşkın girişimcinin toplamda 713.7 milyon TL'lik yatırım almasını sağladıklarını...

İnovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla 2013’te hayata geçirdiği girişim bankacılığında 10. yılını dolduran Türk Ekonomi Bankası (TEB), 10 yılda 2 bini aşkın girişimciye ulaştı. Banka, bu girişimcilerin toplamda 713.7 milyon TL yatırım almasına ve 191 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmesine aracılık ettiğini duyurdu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Hepimizin yapmaktan gurur duyduğu işler vardır. Bizim de en gurur duyduğumuz işlerimizden biri girişim bankacılığı. Bundan tam 10 yıl önce, Türkiye’de bu alandaki ilk banka olarak hep beraber yola çıktık” dedi.

YÜZDE 40’I ANADOLU’DAN

Programa katılan girişimcilerin yüzde 13’ünden fazlasını kadın girişimciler oluştururken, desteklenen girişimlerin yüzde 40’ının Anadolu kökenli olduğu belirtildi. Bu yıl ise geniş yelpazede sunulan desteklerle 200 erken ve ileri aşama firmaya ulaşılarak girişimcilik ekosisteminde sürdürülebilir bir büyüme ve gelişim sağlanması amaçlıyor.

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz ise, “TEB Girişim Bankacılığı olarak 10 yılda ekosistemde elde ettiğimiz konum çalışmalarımızın başarısını teyit ederken, geleceğe yönelik sorumluluklarımızı da artırıyor” diye konuştu. “Biz banka olarak ülkemizin yenilikçi potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkarması için destek sunuyoruz” diyen Cengiz, şöyle devam etti: “Girişimcilerin seslerini duyurabilmeleri, yenilikçi fikirlerini ticarileştirebilmeleri, uluslararası başarı hikayeleri yazabilmeleri için gereken desteği ve kaynağı sağlıyoruz. Girişimciliğin ve inovasyonun Türkiye ekonomisindeki rolünü daha da güçlendirme hedefiyle desteğimizi daha da artırarak ülkemizin yenilikçi potansiyelini global alana taşımaya devam edeceğiz.”

‘GİRİŞİM EVİ’ 7 İLE YAYILDI

Öte yandan TEB, ülke genelinde daha fazla girişimciye ulaşmak için temellerini İstanbul’da atan Girişim Evi konseptini, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle Anadolu’nun farklı illerine de taşıdı.

Cengiz, halihazırda 7 ilde TİM-TEB Girişim Evleri ile yaygın ve kapsamlı girişimcilik programları sunduklarını aktardı. Cengiz, TİM-TEB Girişim Evleri’nde teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliğini ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik programların geliştirildiği bilgisini verirken; Green Up Sürdürülebilir Yeşil Büyüme Programı ile de sürdürülebilirlik konusunda çalışan girişimlerin desteklendiğini ifade etti ve şöyle dedi: “TİM-TEB Girişim Evleri ile teknoloji girişimlerinin sayısını artırma, işletme ömürlerini uzatma, yüksek teknolojili ürünlerin toplam ihracattaki payının çoğalması amaçlanıyor. Anadolu’daki teknoloji girişimcilerinin ekosistemdeki gücünü artırmak, girişimcilikte bölgesel fırsat eşitliğine katkı sunmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

10. YILA ÖZEL TEŞEKKÜR PLAKETİ

TEB Girişim Bankacılığı’nın 10. yıl dönümünü kutlamak üzere bir etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda, girişimcilik ekosisteminin paydaşlarına destek ve katkılarından dolayı TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

EĞİTİM, DANIŞMANLIK VE YURT DIŞINA AÇILMA HİZMETİ 

TEB Girişim Bankacılığı çatısı altında girişimcilere özel finansal ürünlerinin yanı sıra eğitim, danışmanlık, networking, yurtdışına açılma gibi finansal olmayan hizmetler sunan TEB, tekno girişimciler, kadın girişimciler ve çevreci girişimciler için de özel hizmetler geliştiriyor.

Banka’dan yapılan yazılı açıklamada, yaratılan etkiye de dikkat çekildi. Doğal kaynakları doğru kullanan, geri dönüşüm ve tasarruf sağlayan, karbon ayak izini azaltan girişimlerin çoğalmasıyla herkes için daha iyi bir geleceğin mümkün olduğunun ifade edildiği açıklamada, bu sorumluluk bilinciyle hareket edildiği; ülkenin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmanın amaçlandığı belirtildi. Banka, bu yönde yarattığı pozitif etkiyi ‘TEB Etkisi’ olarak adlandırıyor. Sürdürülebilir ekonomik büyümenin olmazsa olmazları arasında yer alan girişimcilik ve inovasyona iş stratejilerine öncelik verdiğini açıklayan TEB’in 10 yıldır girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için yaptığı çalışmalar bu etkiyi büyütürken, hepimiz için daha iyi bir geleceğin inşasına önemli katkılar sağlıyor.