Ankaralı Ender Çikolata'dan Amerika'ya 'tatlı' çıkarma

TAKİP ET

40 milyar dolarlık şekerleme ve atıştırmalık pazarından pay almak isteyen markalar Indianapolis kentinde düzenlenen Sweets&Snacks EXPO 2024 fuarında bir araya geldi. Fuara Ankara'nın önde gelen çikolata markası Ender kurduğu stantla yer aldı

Dünyanın en büyük atıştırmalık pazarı konumundaki Amerika, bu alandaki bütün şirketlerin iştahını kabartıyor. Yaklaşık 40 milyar dolarlık şekerli mamuller pazarı söz konusu. Bu dev pazardan pay almak isteyenler 14-16 Mayıs 2024 tarihlerinde, Indianapolis kentinde düzenlenen Sweets&Snacks EXPO 2024 fuarında bir araya geldi. Ülkede bir sonraki yılın şekerleme ve atıştırmalık ticaretinin tohumlarının atıldığı şekerleme ve atıştırmalık fuarına Türkiye, 30 şirketle en yüksek katılım gösteren ülke oldu.

Fuara 19 yıldır Türkiye’nin katılım gösterdiğini belirten HHY Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Yücel, 'ABD bizim için önemli bir pazar.  Türk firmalarının uzun yıllardır katıldığı ve iyi bildiğimiz bir fuardayız. İlk kez bu yıl Indianapolis’te yapılıyor. Fuara en yüksek katılımı Türk firmaları gösterdi.  Ankaralı firma olarak fuarında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Burada kuracağımız güçlü işbirlikleriyle ihracat kapasitiemizi daha da artırmayı hedefliyoruz' dedi.

İHRACATTA BİRİNCİ ÜLKE

Amerika, Türkiye’nin şekerleme, kakaolu ürünler ve pastacılık ürünleri ihracatında birinci pazar durumunda. Türkiye ise Amerika’nın kıta dışından ithalat yaptığı ülkeler arasında Almanya’nın hemen arkasından ikinci tedarikçi. 

 

 



ankara ekonomi ender çikolata hasan hüseyin yücel ABD tatlı fuarı çikolata fuarı ABD